Wat je mist als je je woning via Facebook verkoopt

Je woning zelf verkopen via Facebook klinkt natuurlijk interessant. Op die manier bespaar je immers op de kosten van de makelaar en heb je alles verder in eigen hand. Maar ook hiervoor geldt: goedkoop is duurkoop!

De woningmarkt is volop in beweging, dat zul je ongetwijfeld meegekregen hebben. Woningen gaan als warme broodjes over de toonbank, kopers lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Een bericht op Facebook kan al snel voldoende zijn om je huis binnen dagen te verkopen. Maar het geld dat je bespaart aan makelaarskosten, mis je in veelvoud op de verkoopprijs.

Ga maar na: met jouw bericht op Facebook (of welk medium dan ook) bereik je een deel van je vrienden en kennissen, en als ze braaf voldoen aan je verzoek om jouw bericht te delen, ook nog eens een deel van hún vrienden en kennissen. En hoewel de kans zeker bestaat dat daar een koper tussen zit, betekent dat nog niet dat je ook de beste koper te pakken hebt.

De kracht van verkopen zit hem in deze tijd juist in het bundelen van netwerken. Door jouw online promotie te koppelen aan de diensten van ons kantoor, weet je zeker dat je elke mogelijke koper bereikt. Hoe meer mogelijke kopers, hoe beter uiteraard de onderhandelingspositie, en hoe beter de onderhandelingspositie, hoe hoger de opbrengst.

Tekst loopt door onder de foto


Wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij hebben een zoekersbestand van actieve zoekers die inmiddels vele honderden mensen omvat. Wij brengen elke relevante zoeker op de hoogte van het feit dat jouw woning in de verkoop komt en bijvoorbeeld dat er gestart gaat worden met een Open Huis.

Vervolgens plaatsen wij ook een bericht op onze Social Media: inmiddels hebben wij bijna 2500 lokale volgers op Facebook en bijna 4000 op Instagram, een behoorlijk bereik dus.

Plaatsing op Funda is de volgende stap: wij werken samen met professionele fotografen  die de woning op de best mogelijke wijze presenteren. Funda, mocht het je niet bekend zijn, ontvangt ruim 43 miljoen (!) bezoekers per maand en is een medium dat je moet gebruiken om de hoogste verkoopprijs te realiseren.

Door jouw netwerk en ons netwerk te koppelen en samen te brengen, zorgen we er zo voor dat de hoogst mogelijke verkoopprijs wordt bereikt voor jouw woning. En dat compenseert de vergoeding die we daarvoor ontvangen ruimschoots.

Uiteraard hoef je zelf ook geen bezichtigingen te begeleiden, de onderhandelingen niet te doen en ook het juridische deel van de verkoop nemen wij je volledig uit handen. Van het moment dat je ons inschakelt tot het moment dat de woning wordt getransporteerd bij de notaris, staan wij je bij met onze deskundige hulp.

Ben je overtuigd en wil je samen met ons je woning gaan verkopen? Neem dan contact op met ons kantoor. Twijfel je nog of je ons kantoor wel of niet in moet schakelen? Je mag altijd eens een afspraak maken voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling van je woning. Zo weet je in elk geval wat de waarde van je woning is en kunnen onze makelaars je direct iets meer vertellen over onze werkwijze.