de Bente 10, Dalen

€ 1.250.000 k.k.
Makelaar Steven Venhorst

Jouw makelaar voor deze woning

0524-525252
[email protected]
+31 524-525252

Over deze woning

Vanuit het keukenraam kijk je uit over de heerlijke tuin, wat je ziet is groen en monumentale bomen...

Op het mooiste plekje in Dalen gelegen: historisch Landhuis "de Vondel", werd gebouwd in 1928 door de toenmalige directeur van de strokartonfabriek Hollandia in Coevorden, de heer W.S. de Muinck Keizer. Hij vernoemde de villa naar het passagiersschip waarop hij zijn toenmalige vrouw in 1907 had leren kennen: de SS Vondel. De Vondel is uniek in het dorp: het is niet alleen een schitterend, karakteristiek pand met aangebouwde garage en stallen, maar heeft ook maar liefst 6 slaapkamers en een inhoud van circa 2.200m³.

De besloten tuin is een oase van rust, met veel groen en privacy en heeft een oppervlakte van maar liefst 7.540m².
De klassieke tuin bestaat uit monumentale bomen, gazons en wandelpaden. In deze tuin is rust en privacy te beleven op het hoogste niveau.

In De Vondel is het leven goed. Of het nu komt door de intact gebleven authentieke details als glas-in-loodramen of de oude haardpartij, de ontvangsthal en het trappenhuis, de zeeën van woonruimte of de mooie historie van de villa; De Vondel pakt je en laat je niet meer los.

Zowel intern als extern zal de woning gemoderniseerd en verduurzaamd moeten worden om aan de huidige wensen en eisen te voldoen. Hierdoor kan de woning meteen geheel naar eigen smaak ingericht worden.
Wie geeft deze woning de liefde die het verdient?

INDELING:
Begane grond:
Ontvangsthal met garderobe en toilet. Royale living met haardpartij, parketvloer, erker en tuindeuren naar het terras. Eetkamer met parketvloer, ruime keuken en apart eetgedeelte. Bijkeuken met toilet en wasmachineaansluiting. Dubbele garage met kelder, cv-ketel en boiler. Via het trappenhuis naar....

Eerste verdieping:
Overloop met toilet en vaste kasten. Royale master bedroom, tweede slaapkamer met douche, wastafel en dakterras, derde slaapkamer met balkon en wastafel, vierde slaapkamer met balkon en wastafel, vijfde slaapkamer met wastafel en vaste kasten. Badkamer met granieten vloer, ligbad, douche, 2 vaste wastafels en toilet.

Tweede verdieping:
Overloop met zolder, boiler en mechanische ventilatie. Zesde slaapkamer met wastafel.

Extra informatie:
- verwarmen geschiedt middels radiatoren en een openhaard;
- het landhuis heeft deels dubbel glas;
- is voorzien van hoge plafonds, granieten vloer en glas-in-lood;
- de parkachtige tuin is groots en voorzien van diverse terrassen;
- met het centrum van Dalen op loopafstand zijn alle voorzieningen hier binnen handbereik.

Beginnen jouw handen te jeuken na het zien van deze foto's? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een afspraak en bekijk zelf de mogelijkheden die dit landhuis te bieden heeft.

Een stukje historie:

Toen De Muinck Keizer in de jaren ’20 van de vorige eeuw de woning aan de Bente 10 kocht, liet hij deze slopen en de huidige woning verrijzen. De Vondel werd het paradepaardje van de straat. In 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het huis in beslag genomen door de Duitsers, waardoor de familie De Muinck Keizer bij de buren aan de overkant moest gaan wonen. De tijdelijke bewoners van de woning waren zes leden van de 'Grüne Polizei' (de Duitse Militaire Politie), die er samen met twee herdershonden intrek namen. 'De Groenen', zoals de Duitse soldaten genoemd werden, waren gevreesd in Dalen. Als ze iemand arresteerden, gingen ze met hun gevangene te voet door het dorp, begeleid door de honden. Ontkomen was uitgesloten. In De Vondel werden de gearresteerden opgesloten in een kast in de hal. Ook De Muinck Keizer werd een keer gearresteerd op verdenking van illegale activiteiten, maar hij kwam dankzij een afkoopsom weer vrij.

De Groenen vertrokken vlak voor de bevrijding van Coevorden op 6 april 1945 met stille trom, waarna De Muinck Keizer het huis weer in bezit kreeg. De woning was nagenoeg ongeschonden uit zijn 'bezetting' gekomen.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Interesse?

Plan een bezichtiging voor de Bente 10.

Bel ons op 0524-525252 of WhatsApp via +31 524-525252 voor direct contact. Of laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacyverklaring

WhatsApp met +31 524-525252