Woning verkopen in Emlichheim

Je huis verkopen in Duitsland? Wij helpen!

Dé makelaar van Emlichheim

Venhorst Makelaardij is al vele jaren actief in Emlichheim, de gezellige Neder-Duitse gemeente waar steeds meer Nederlandse gezinnen naartoe verhuizen. Omdat wij bijna letterlijk op steenworp afstand van de Duitse grens zitten, weten wij dus precies wat er speelt op de Duitse markt en binnen de gemeente Emlichheim. Zowel in de binnen- als buitendienst zijn onze mensen bijgeschoold, aangezien de Duitse woningmarkt behoorlijk anders is dan de Nederlandse. Heb jij een woning in de gemeente Emlichheim (of elders in Duitsland) en overweeg je deze te verkopen? Dan komen wij graag eens langs voor een gesprek!

Vraag een gesprek aan

Woning verkopen in Emlichheim

Huizen in de gemeente Emlichheim worden steeds populairder, ook bij Nederlanders. Dat heeft o.a. te maken met het financiële voordeel dat wonen in Duitsland biedt, maar ook omdat het karakter van de Emlichheimers veel overeenkomsten toont met die van de Nederlanders in deze regio. Het voelt dus niet als emigreren, terwijl mensen wel veel financieel voordeel kunnen behalen.

In tegenstelling tot Nederland heeft Duitsland niet één centrale woningsite, er bestaat dus geen Duitse Funda. Wij kunnen ons aanbod echter op alle Duitse woningsites aanbieden (Immobielenscout, Immoweb, Ebay, etc.) en daarnaast je woning ook op Funda onder de aandacht brengen. Zo krijg je maximale aandacht voor jouw woning.

Huis verkopen in Duitsland: 4 verschillen

Voor jou als verkoper zijn er enkele belangrijke verschillen wanneer je een woning in Duitsland gaat verkopen i.p.v. Nederland. We zetten deze hier even op een rij:

1. De courtage wordt gedeeld
Sinds 1 januari 2021 heeft Duitsland de regel ingevoerd dat de courtage die betaald moet worden, gedeeld wordt door koper en verkoper. In het verleden waren deze kosten alleen voor de koper. De hoogte van deze courtage verschilt per regio en makelaar, maar wij hanteren doorgaans het minimum-tarief

2. Notariskosten in Duitsland
Naast de standaard notariskosten, komen er ook enkele andere kosten bij wanneer je in Duitsland een huis verkoopt:
- De notaris in Duitsland schrijft de bank v/d verkoper aan en zorgt dat de registratie v/d hypotheek bij de bank van de verkopers uit het Grundbuch verwijderd wordt. Deze kosten zijn voor de verkoper en zijn afhankelijk v/d hoogte van je hypotheek.
- In Duitsland vindt de eigendomsoverdracht plaats wanneer de namen omgeschreven zijn in het Grundbuch. Dit wordt na betaling v/d koopsom geregeld door de notaris en is vergelijkbaar met het Nederlandse kadaster. Het grootste deel van de notariskosten komt voor rekening van de koper

3. Vorfälligkeitsentschädigung (boeterente op je hypotheek)
Een prachtig woord, maar een minder mooie regel. Als je je woning verkoopt, beëindig je normaal gesproken ook de hypotheek bij de bank. Omdat je niet de volledige renteperiode hebt volgemaakt (10 of 20 jaar bijv.), loopt de bank geld mis. Deze gederfde inkomsten worden aan jou doorberekend, en dat kan een behoorlijke kostenpost worden.

4 Energieausweiss (het energielabel)
Het is in Duitsland verplicht om een energielabel te hebben als je je woning verkoopt. De kosten daarvan variëren enorm, maar het is wel verplicht om deze te regelen.

Overweeg jij om je woning in Duitsland te gaan verkopen? Dan is het dus belangrijk dat je een makelaar zoekt die vaker met dat bijltje heeft gehakt. Wij komen daarom graag eens langs voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijke verkoop van je huis!

WhatsApp met +31 524-525252