Europaweg 12, Coevorden

€ 1.000.000 k.k.
Makelaar Nicolien Venhorst

Jouw makelaar voor deze woning

0524-525252
[email protected]
+31 524-525252

Over deze woning

De Europaweg 12, gelegen net buiten de stad Coevorden, biedt een idyllisch toevluchtsoord van de alledaagse drukte. Dit landhuis grenst aan de villawijk Klinkenvlier op een afgelegen locatie, omringt door de fraaie Drentse natuur, met weelderig groen zover het oog reikt. Hier kunt u genieten van de schoonheid van de seizoenen, met een rijkdom aan flora en fauna in uw directe omgeving. Dit is een plek van rust, ruimte en harmonie, een perfecte locatie voor hen die de stadse hectiek willen ontvluchten maar toch dichtbij alle stedelijke voorzieningen willen blijven.

Dit prachtige landhuis, oorspronkelijk gebouwd in 1910, vormt een stijlvolle mix van historische charme en modern comfort. Een aantal kenmerkende details, zoals de authentieke vloer in de hal en de oude gebinten in de stal, zijn bewaard gebleven en voegen een stukje nostalgie toe aan de elegante sfeer van de woning. Door de jaren heen is het huis met zorg en aandacht verbouwd en vernieuwd, wat resulteert in een mooie combinatie van klassiek en modern design. In 2018 is het geheel nog flink onder handen genomen, met een vernieuwde oprit, nieuw voegwerk, plaatsing v/d houten garage, het chalet, de sauna en de kippenren.

De royale woonkamer, met zijn knusse open haard en luxe visgraatvloer, biedt een warme en gezellige ruimte voor ontspanning en gastvrijheid. De prachtige keuken is voorzien van moderne apparatuur, een bar en een kookeiland - perfect voor zowel de amateurkok als de professionele culinaire liefhebber. De master bedroom, ook op de begane grond gelegen, is heerlijk ruim en beschikt over een badkamer-en-suite, terwijl er ook nog een tweede slaapkamer aanwezig is.

Deze woning wordt omarmd door een indrukwekkende, onder architectuur aangelegde tuin van bijna 30.000 m². Het tuinontwerp herbergt een scala aan faciliteiten en kenmerken, waardoor het een unieke oase van rust en activiteit vormt. Zo is er een boomgaard met o.a. appel-, peren- en walnotenbomen en een eigen moestuin voor degenen die graag hun eigen groenten kweken.

De schilderachtige vijverpartij maakt het idyllische plaatje compleet, terwijl een sauna en jacuzzi de mogelijkheid bieden om op luxe wijze te ontspannen tussen al deze Drentse pracht. Bovendien is er al een gefundeerde betonnen plaat aanwezig voor het plaatsen van een poolhouse voor een mogelijk aan te leggen zwembad. Maar naast ontspannen is ook inspannen hier mogelijk: voor de actievelingen is er namelijk een heuse crossbaan aangelegd.

Ook de dierenliefhebber voelt zich hier helemaal thuis: er is een kippenren aanwezig voor het houden van je eigen kippen, terwijl de tuin ook een toevluchtsoord is voor de reeën, vogels een eekhoorntjes in de omgeving.

Het resultaat is een tuin die echt uniek is in zijn soort; een plek waar natuurlijke schoonheid, rust en luxe naadloos samenkomen.

Naast het beschreven landhuis is er ook een scala aan bijgebouwen die aanvullende ruimte en mogelijkheden bieden. Het onbebouwde gedeelte van de deel van de oorspronkelijke 'boerderij' kan mogelijk worden afgebouwd. Momenteel wordt deze deel hoofdzakelijk gebruikt voor opslag. Er is echter een architectonisch ontwerp beschikbaar om deze ruimte te verbouwen, wat de mogelijkheid biedt voor een toekomstige personalisatie. (Foto's die toegevoegd zijn, zijn impressiefoto's).

Daarnaast is er een stevige stenen berging aanwezig voor extra opslagruimte en een de dubbele houten garage, die niet alleen ruimte biedt voor auto's, maar ook deels in gebruik is als jeugdhonk. Een ruimte die je uiteraard ook kunt gebruiken voor je eigen mancave/she shed of speelruimte. In de tuin vindt u ook nog een ruim chalet met veranda; een ideale plek voor gasten of als extra leefruimte. Dit alles maakt dit object ook bijzonder geschikt voor een Bed & Breakfast (bijvoorbeeld in combinatie met de deel) of voor het runnen van een eigen camping (in overleg met de gemeente).

De mogelijkheden zijn kortom eindeloos. Een schitterend object waar alles wat Drenthe mooi maakt samenkomt, omringd door de fraaie natuur en toch op korte afstand van alle stadse gemakken.

Extra informatie:
- energielabel C;
- de woning beschikt over muur-, vloer- en glasisolatie;
- verwarmen geschiedt middels radiatoren, openhaard en gedeeltelijke vloerverwarming;
- buitenschilderwerk wordt in de zomer van 2023 uitgevoerd;
- moestuin, appel-, peren-, walnoten- en pruimenbomen;
- bijhuis is het riet vernieuwd;
- chalet is aangesloten op een 1000liter septic tank.
Volledige omschrijving Minder omschrijving
WhatsApp met +31 524-525252