Nieuwbouw in Dalen voor de oudere jongeren

Nieuwbouw in Dalen voor de oudere jongeren

07-01-2021  •  door: Tijmen

Wij zijn op een prachtplekje aan De Steeg in Dalen bezig met het realiseren van een soort 'Knarrenhof', lees hier de stand van zaken!

Aan De Steeg 4 in Dalen zijn wij bezig met het realiseren van een zogenoemd ‘knarrenhof’, een woonvorm voor jongere ouderen (of oudere jongeren) die graag zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, maar hun huidige woning te groot of te veeleisend in het onderhoud vinden worden. Het is dan ook géén woongroep, maar meer een soort vrijblijvende gemeenschap. Ideaal dus voor de moderne senior (bij gebrek aan een beter woord) die zelfstandig wil blijven, maar wel graag de overstap wil maken naar een leeftijdsbestendige woning.

De prachtige Saksische boerderij aan De Steeg in Dalen hebben wij met dat plan in het achterhoofd gekocht. Met dik 3000 m² grond is er aan ruimte geen gebrek en de boerderij heeft dusdanig veel inhoud dat daar verschillende wooneenheden van gemaakt kunnen worden. Uiteraard zoveel mogelijk met behoud van de sfeer en het karakter van de boerderij en de omgeving.

De locatie van de woonboerderij is perfect: aan de voorzijde heb je vrij uitzicht over een fraaie groenvoorziening met diverse eikenbomen, terwijl de woning in een verkeersluwe straat staat. De gezellige dorpskern van Dalen met zijn supermarkt, bakker, restaurants, winkels en andere voorzieningen ligt op loopafstand. Emmen en Coevorden zijn met tien autominuten te bereiken en Dalen is zelf goed bereikbaar vanaf de A37 en de N34.

Momenteel lopen de gesprekken met de gemeente over het te realiseren ‘knarrenhof’. Het ontwerp is ingediend en het vooroverleg loopt, maar er staat op het moment dus nog niets vast, ook niet hoeveel wooneenheden er komen. Uiteraard kun je je al wel vast aanmelden als je mogelijk geïnteresseerd bent in een wooneenheid, want deze kans krijg je in Dalen niet dagelijks.

Gerelateerd aanbod

Op de hoogte blijven?

Vul hier jouw naam en e-mailadres in en blijf op de hoogte van "Nieuwbouw in Dalen voor de oudere jongeren".

*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacyverklaring