Een écht familiebedrijf

Venhorst Makelaardij is wat je noemt een echt familiebedrijf. De makelaardij is een kleine veertig jaar geleden opgericht door Herman en Dia Venhorst, destijds nog in de garage van hun woning in Dalen, waar de paperassen nog bewaard werden tussen de moeren en bouten. Na enkele jaren verhuisde de familie naar de Kieftenweg in Dalen en kreeg daar een kantoor-aan-huis met ongekende luxes als een tochtvrij bureau, licht, centrale verwarming en warme koffie. Maar het bedrijf bleef groeien en uiteindelijk bleek ook het kantoor-aan-huis te klein.

Midden jaren ’90 werd daarom het huidige onderkomen betrokken, op een mooie locatie in het centrum van Coevorden. Na enkele jaren meldde Steven (de oudste zoon) zich met pak en stropdas aan de Markt, en begon hij langzaamaan de fijne kneepjes van het vak te leren. Eerst door archieven op te ruimen in de kelder, vervolgens mocht hij na een paar jaar ook bovengronds werken en iedereen van koffie voorzien, nog later mocht hij ook af en toe naar buiten en inmiddels heeft zij zich opgewerkt tot volleerd NVM-makelaar.

Zus Nicolien bewandelt dezelfde route, is inmiddels assistent-makelaar en nog volop lerende en zal ook z.s.m. de titel van NVM-makelaar dragen. Sinds twee jaar is ook Tijmen (de Benjamin) op kantoor te vinden, waardoor het hele gezin nu werkzaam is binnen de vier muren van de Markt 9. Ook de kleinkinderen zijn daar inmiddels met grote regelmaat te vinden, maar vooral nog voor het spelen met computersnoeren of het doen van een grote bah.

Mocht u dus eens bellen en op de achtergrond gehuil horen, dan hoeft u niet de politie te bellen, u mag met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aannemen dat één van de jongste telgen zijn zin slechts niet heeft gekregen.