Stieltjeskanaal 16, Zandpol

€ 1.250.000 k.k.
Makelaar Steven Venhorst

Jouw makelaar voor deze woning

0524-525252
[email protected]
+31 524-525252

Over deze woning

Te midden van het prachtige Drentse landschap, nabij het buurtschap Zandpol staat dit schitterende landhuis met groot vrijstaand bijgebouw (± 140 m²), dat zich uitstekend leent voor bijvoorbeeld (drie)dubbele bewoning of het runnen van een praktijk of atelier aan huis. De royale villa staat op liefst 2.5 hectare grond, waarvan 1,5 hectare in gebruik is als (paarden)weide en 1 hectare is omgetoverd tot een parkachtige tuin (aangelegd volgens het GreentoColour®-concept). Het licht glooiende landschap heeft natuurlijke vijvers die zijn verbonden met sloten en die zorgen voor een schilderachtige schoonheid. Ook heb je hier een eigen tuin voor klein fruit, een kleine boomgaard en/of een groentetuin. Uiteraard is alles zorgvuldig en onder architectuur aangelegd, waardoor je hier een fraai biologisch samenspel tussen tuinieren en natuur aantreft.

Het Dalerveense veen aan de achterzijde van het huis is het uiterste puntje van de Hondsrug. Een restant van het voormalige veengebied, waar zand en veen elkaar raken en een omgeving die vanwege zijn pracht regelmatig bezocht werd door Vincent van Gogh. De fraaie Drentse natuur had uiteindelijk grote invloed op zijn keuze om daadwerkelijk schilder te worden en als je in de tuin staat en om je heen kijkt, snap en voel je precies waarom.

Met de bouw van het huis werd gestart in 1998, in 2002 was het klaar. Wanneer je er omheen loopt, ontdek je een huis met vier gezichten. Van binnen naar buiten tonen zich vier verschillende landschappen.
De voorzijde is stijlvol. De lange zijde, met woonkamer en keuken, laat aan de buitenkant een fraaie villa op een terp zien. Binnen heeft u een indrukwekkend uitzicht over uw park en op de sluis.
Aan de achterzijde kijkt u uit over het Dalerveense veen, een natuurgebied met schotse hooglanders.
Door de ramen van de robuuste vierde zijde ziet u het bos.
Het is een licht huis, opgetrokken uit een deugdelijke, mooie steensoort en beton. Een brede overstek voorkomt hitte in de zomer.

Het vrijstaande bijgebouw was voorheen in gebruik als boekenhuis, maar zou ook prima dienst kunnen doen als extra woning, gastenverblijf, praktijk of atelier.

Deze unieke combinatie van het ruime huis en bijgebouw met de prachtige ligging en tuin zorgt ervoor dat deze villa je ongekende en moeilijk te vinden mogelijkheden biedt. Bent u hier benieuwd naar en wilt u zich ook laten betoveren? Bel dan met Venhorst Makelaardij op 0524-525252 om z.s.m. een afspraak in te plannen.

INDELING LANDHUIS
Onderverdieping/parterre: Hal/entree. Ruime woon-/studeerkamer. Toilet. Dichte keuken met inbouwkeuken, voorzien van apparatuur. Slaapkamer met badkamer-en-suite met inloopdouche, bad en wastafel en 2e slaapkamer.

Begane grond: Hal/entree met toilet. Ruime woonkamer met mooie speksteenkachel, plavuizen vloer en tuindeuren. Woonkeuken met inbouwkeuken, kookeiland en tuindeuren.

1e verdieping: Overloop met toilet. Badkamer met douche en wastafel. Slaapkamer. 2de slaapkamer, met vaste kast. Derde slaapkamer met eigen, open badkamer met ligbad en wastafel. Cv-ruimte met de cv-ketel (2020). Via vlizotrap naar...

2e verdieping: Begaanbare zolderruimte (stahoogte).

BIJGEBOUWEN
Ruime, vrijstaande en geïsoleerde praktijk/opslag/atelier van 17x8 meter met verdieping. Eventueel ook om te turnen tot gastenverblijf.
Er zijn ook nog een houtstek en een tuinhuisje aanwezig.

Naast het landhuis vindt u het natuurbad de Zandpol. Een meertje met een Scandinavische uitstraling en ideaal voor kinderen.

Er is een lagere school op loopafstand en er is meer keus in de omgeving. De dichtstbijzijnde scholengemeenschap bevindt zich in Coevorden, op 9 kilometer afstand.
Volledige omschrijving Minder omschrijving
WhatsApp met +31 524-525252