Schaapveensweg 16, Gees

€ 1.595.000 k.k.
Makelaar Steven Venhorst

Jouw makelaar voor dit object

0524-525252
[email protected]
+31 524-525252

Over dit object

Te koop:
Beelden in Gees, voor een kunstminnende ondernemer die de beeldentuin wil voortzetten

Beelden in Gees
Zeven hectare paradijs, waar natuur en kunst elkaar in allerlei vormen ontmoeten. Waar je kunt genieten van een lange of korte wandeling in een prachtig park, met bospaden, vijvers, grote open ruimtes met prachtige vergezichten. Je wordt steeds weer verrast door het licht en de luchten, door een spannend beeld of een bijzondere plant. Waar stilte en harmonie de toon zetten, waar je rust en ontspanning ervaart. Na de wandeling geniet je van een hapje en een drankje op het zonnige terras. Een geliefde plek voor een uitstapje aan de rand van het authentieke dorp Gees in het prachtige Zuidoost-Drenthe.

Sinds 1991 organiseert Beelden in Gees jaarlijks van april tot oktober een zomerexpositie, een verkoopexpositie waar kunstenaars hun werk tonen op prachtige plaatsen. Tegelijkertijd is er dan ook in de galerie een veelheid van kunst te zien. Met een herkenbare kwaliteit en de behoefte om de bezoeker iedere keer weer te verrassen. Dat dat vaak lukt is af te meten aan het grote aantal bezoekers dat zeer regelmatig terugkomt om de tuin weer te zien. Niet alleen om de beelden en andere kunstvormen, maar ook vanwege de verscheidenheid aan bijzondere bomen en planten en een stukje wilde natuur. Juist het evenwicht tussen deze twee pijlers zorgen voor het gevoel van harmonie en rust, dat door veel bezoekers zo gewaardeerd wordt. De afgelopen jaren kwamen er naar schatting jaarlijks rond de 12 000 bezoekers, waarvan het merendeel met een goed gevoel weer naar huis ging. Of het nu tuinliefhebbers zijn, mensen die voor de kunst komen of genieters van het mooie weer, er is voor elk wat wils!

In december eindigt de herfstexpositie in Gees. De laatste bezoekers verlaten de galerie, de donkere avond in, de eerste kunstenaars lopen binnen om hun werk weer op te halen. En dan wordt het snel stil, na acht maanden van gezelligheid, drukte, interessante ontmoetingen met tuinliefhebbers, dagjesmensen, kunstenaars en kunstminnaars, goede gesprekken over kunst en natuur, over het leven, verrassende visies en meningen over alles wat ons raakt.

De winternacht treedt in, de natuur trekt zich terug in winterslaap, de telefoon gaat niet meer.
Sporen van reeën, hazen en vogels in de sneeuw, het leven verstopt zich. Tijd voor overpeinzingen, voor plannenmakerij, voor alle dingen waar de rest van het jaar geen tijd voor is.

Het leven begint weer, de hoveniers gaan weer aan het werk. En als je even met je ogen knippert is het al april en is de opening van de zomertentoonstelling nabij! Blijde verwachtingen van de kunst die gebracht wordt, van ontmoetingen met de trouwe bezoekers, van de prachtige zomer die we
zeker gaan krijgen. Waar bezoekers, als tuinliefhebbers, als kunstminnaars weer genieten van de prachtige kunst en mooie natuur. https://www.facebook.com/BeeldenInGees
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Interesse?

Plan een bezichtiging voor Schaapveensweg 16.

Bel ons op 0524-525252 of WhatsApp via +31 524-525252 voor direct contact. Of laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacyverklaring

WhatsApp met +31 524-525252