Ermerzand 26, Erm

€ 250.000 k.k.
Makelaar Steven Venhorst

Jouw makelaar voor deze woning

0524-525252
[email protected]
+31 524-525252

Over deze woning

Op één van de mooiste locaties van Drenthe, liggend aan een recreatieplas, vind je het bungalowpark Ermerzand. Het park ligt nabij het rustige plaatsje Erm in Zuidoost-Drenthe en is gelegen aan de rand van de Hondsrug tussen Emmen en Coevorden.

In een bosrijke omgeving en aan een 27 hectare groot recreatiemeer met eigen zandstrand staat deze in 2021 compleet verbouwde en prachtig uitgebouwde bungalow van 87m2. Voorzien van schuimbeton vloer, vloerverwarming en PVC vloer, nieuwe keuken, 2 badkamers (waarvan 1-ensuite), duurzame, onderhoudsvrije gevelbekleding, aluminium kozijnen en schuifpui en dakraam op zonne-energie. De bungalow is dan ook met veel oog voor detail gerenoveerd en een plaatje om te zien.

De bungalow heeft een prettige ligging aan de rand van het park, met vrij uitzicht aan de voorzijde. Er komt regelmatig een eekhoorntje op bezoek en ook de specht laat zich dikwijls horen.

Voor de bewoners van het park is vissen in het meer toegestaan. Het park is naast het recreatiemeer voorzien van een overdekt zwembad(je), speeltuin, voetbalveld, fitnessruimte, jeu-de-boules- en tennisbanen. De parkkosten (VVE) bedragen circa € 1.650,- per jaar.

In de directe omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet, daarnaast vind je op het naast gelegen Ermerstrand o.a. een waterskibaan en andere buitensportactiviteiten. Afgelopen winter kon er geschaatst worden op het meer.

Een royale en moderne bungalow op een toplocatie die nu perfect als vakantie- of tweede woning kan dienen en/of gebruikt kan worden voor de verhuur. Het betreft nu een recreatiewoning, permanent wonen is hier momenteel nog niet toegestaan. De verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd wel mogelijk is, maar daar is nog geen definitieve uitspraak over gedaan.

De bungalow heeft wel een eigen postadres.

INDELING

Hal/entree. Badkamer met douche, toilet en wastafel. Eerste slaapkamer (voorzien van dakraam op zonne-energie en zonwering). Ruime living met pvc-vloer en schuifdeur naar terras. Open keuken met inbouwapparatuur, o.a. Siemens oven, koelkast met vriesvak, keramische kookplaat, vaatwasser). Bijkeuken met wasmachineaansluiting, cv-ketel en verdeler vloerverwarming. Tweede slaapkamer met badkamer-en-suite met inloopdouche, wastafel en toilet. Er is gekozen voor een ruime living, het creëren van een 3e slaapkamer is desgewenst eenvoudig te realiseren achter de keuken door het plaatsen van wanden.

Naast de bungalow bevindt zich een schuurtje voor het plaatsen van bijvoorbeeld fietsen e/o tuinmeubilair.

Let op: de oppervlakte v/h perceel is bij benadering en dient zelf nagemeten te worden.

Ermerzand is een grondgebied dat werd afgegraven in 1973. Het zand, zo'n 290.000 m3, is gebruikt voor de aanleg van de N34, de provinciale weg langs Erm. Het recreatiegebied is nu uitgegroeid tot een volwassen bosrijk gebied waarin de natuur centraal staat, wat zo kenmerkend is voor geheel Drenthe. Het Bungalow- en Recreatiepark Ermerzand is aangelegd in 1975 en is kleinschalig en sfeervol met vaste bewoning en (recreatieve-) verhuur.

In Erm is een bushalte, ongeveer 1 kilometer lopen vanaf Ermerzand. Daar vandaan vertrekt een bus naar Emmen en Assen v.v. Vanuit Emmen zijn er busverbindingen met nagenoeg alle plaatsen in de omgeving, ook naar de stad Meppen in Duitsland. Zowel in Emmen als in Nieuw Amsterdam is een NS-treinstation. Van hieruit is er een rechtstreekse halfuurs stop- en sneltreinverbinding met Zwolle en de aanliggende plaatsen zoals bv. Coevorden, Dalen, Ommen. Zwolle is de centrale overstapplaats naar andere bestemmingen in Nederland, Emmen is een eindstation.
Volledige omschrijving Minder omschrijving
WhatsApp met +31 524-525252