Dorpsstraat 47, Gees

€ 649.000 k.k.
Makelaar Steven Venhorst

Jouw makelaar voor deze woning

0524-525252
[email protected]
+31 524-525252

Over deze woning

Bent u op zoek naar een ruim woonhuis, centraal gelegen in de dorpskern van Gees met de mogelijkheid voor meervoudige bewoning, zorgvoorziening, groepsbijeenkomsten, projectontwikkeling of een B&B? Dit pand biedt een kans om wonen en werken te combineren in één van de mooiste en groenste dorpen van Drenthe.

Na lang aarzelen hebben de eigenaren van dit prachtige object besloten een volgende stap te maken. Het imposante gebouw, dat midden in de dorpskern staat, is in 1993 gebouwd en beschikt over energielabel A.
Mede door het energielabel A is het verbruik laag en zijn er vele mogelijkheden tot extra verduurzaming. Het grote dak heeft een ideale ligging op zuid en biedt plaats voor minimaal 40 zonnepanelen. Daarbij is het pand volledig geïsoleerd en geschikt voor een (hybride)warmtepomp.

Behalve een zeer ruim woonhuis met grote tuin, garage en carport is er een B&B in gevestigd met vier in 2019 gebouwde (en recent geschilderde) ruime kamers. Iedere kamer beschikt over een eigen moderne badkamer. De gasteningang met gemeenschappelijke woonkamer is van het woonhuis gescheiden. De grote winkelruimte aan de straatzijde van de begane grond wordt deels als ontbijtgelegenheid gebruikt, maar in het toeristenseizoen vooral ook als streekproductenwinkel. De vele duizenden recreanten die Gees jaarlijks bezoeken strijken graag neer op het grote, deels overdekte terras dat voor de winkel ligt voor ambachtelijke koffie met “iets lekkers”.

Geef je liever een eigen draai aan de toekomst van dit mooie pand? Het is in het bestemmingsplan voorzien van de kwalificatie “centrumbestemming”, wat betekent dat ook dubbele of zelfs drievoudige bewoning, horeca of zorg tot de vele mogelijkheden zouden kunnen behoren.

Indeling:
Begane grond
- woongedeelte: Hal/entree met toilet en meterkast. Woonkamer tuingericht met schuifpui naar terras. Woonkeuken met inbouwkeuken en v.v. diverse apparatuur. Bijkeuken. Kantoor/slaapkamer. Inpandige garage.
- winkelgedeelte met overdekte entree. Magazijn met toilet. Entree B&B/woonkamer.

Eerste verdieping: Tien slaapkamers. Vijf badkamers. Overloop met berging en luik naar:..

Tweede verdieping: Zolder.

Extra informatie:
- bouwjaar 1993
- volledig geïsoleerd (A label)
- ideaal voor bed en breakfast, meervoudige bewoning, zorgvoorziening etc.
- vanaf 2018 grotendeels verbouwd en gemoderniseerd
- centraal gelegen in het toeristische dorp Gees met veel wandel- en fietsroutes

Volledige omschrijving Minder omschrijving
WhatsApp met +31 524-525252